Therapiezolen van Podozorg Losser & Oldenzaal

Schoenadvies

Tijdens uw consult bij de registerpodoloog krijgt u over het algemeen ook een schoenadvies. De juiste schoenen zijn van groot belang bij het verhelpen van uw voetklachten. Wanneer een podotherapiezool onderdeel uitmaakt van de behandeling zijn er een aantal zaken waar u rekening mee dient te houden met betrekking tot de schoen:

  • » De schoen moet voldoende ruimte bieden voor zowel de voet als de zool. Het is om die reden aan te raden om schoenen te kiezen met een uitneembaar supplement ofwel uitneembare binnenzool;
  • » Een verstelbare sluiting voorkomt afknelling op de wreef;
  • » Voorvoetklachten of hielpijn? Let extra goed op de demping van de schoenzolen en op de afwikkeling van de schoenen. Een hoge teensprong vergemakkelijkt de afwikkeling.

therapiezolen

Onderhoud zooltjes

Bij normaal gebruik gaan (stevige) zooltjes ongeveer 2 jaar mee. Bij gebruik van zachte dempende materialen is de levensduur gemiddeld 1 jaar. Na deze periode is het raadzaam de zolen te laten controleren bij de podoloog. Het is vrijwel altijd mogelijk om tussentijds de leren dekjes te vervangen. Voorkom dat de zooltjes overmatig nat worden.

Links

Kijkt u ook eens op:
www.avp-info.nl
www.loop.nl